Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Kerstlezing van de Royal Institution over Artificiële Intelligentie

Foto: Paul Wilkinson (via Royal Institution)

Naar jaarlijkse gewoonte worden op 26, 27 en 28 december 2023 de kerstlezingen van de Royal Institution of Great Britain uitgezonden op BBC Four. Dit jaar is het thema (weinig verrassend) Artificiële Intelligentie, met als spreker prof. Mike Wooldridge.

Mike Wooldridge is een computer wetenschapper verbonden aan de University of Oxford en Director for AI in het Alan Turing Institute in London. Een uitstekende spreker dus om uit te leggen hoe AI werkt en hoe het onze levens zal impacteren. Artificiële Intelligentie is één  van de wetenschapsdomeinen die het snelst verandert en die anno 2023 de meeste impact heeft, dus de lezing zal ook gaan over de (positieve en negatieve) vooruitzichten.

De kerstlezingen aan de Royal Institution zijn een jaarlijkse traditie die al teruggaat tot 1825, opgestart door de legendarische wetenschapper Michael Faraday met als doel om jonge mensen te enthousiasmeren rond wetenschappen. Sinds 1936 worden ze ook uitgezonden op televisie. Op de website van de Royal Institution kun je ook een archief van vorige edities terug bekijken, bijvoorbeeld de lezing van (een onherkenbaar jonge) Sir David Attenborough in 1973 of van Carl Sagan uit 1977.

Gerelateerde pagina's

Diversiteitshulp