Blog

Alle nieuwtjes over iSTEM

20 mei 2022
Vacature praktijklectoren iSTEM en Natuurwetenschappen (KU Leuven)

Voor de Educatieve Master in Wetenschappen en Technologie zijn we op zoek naar een deeltijdse praktijkassistent met de titel van Praktijklector (0,10 tot 0,30 VTE) om het vakdidactisch team iSTEM (geïntegreerde STEM) en Natuurwetenschappen te vervoegen.

5 mei 2022
Bijscholing Project 'Sociale robot'

CNO Antwerpen, 10 mei 2022

5 mei 2022
Design@school

Onze collega's van Vives (Stem voor de Basis) hebben een inspirerende set kaarten gemaakt, die het ontwerpproces in de klas ondersteunt.

29 april 2022
Nieuwe InnoVET-oproep Extend Reality

Extended reality (XR) in technisch en beroepsgericht secundair onderwijs staat in de startblokken. Geef je school een boost door gebruik te maken van deze technologieën en je leerlingen toekomstgericht op te leiden.

27 april 2022
Eekhoorns versus Homo sapiens

Mark Rober is een Amerikaanse ingenieur en bekende STEM-communicator. Toen hij zag dat eekhoorns eten kwamen stelen uit een vogelvoedersysteem in zijn tuin, zocht hij een oplossing om deze pluimstaarten weg te houden. Makkelijk, nee?

31 maart 2022
(i)STEM, what else? Een groot succes, dat was het!

Op woensdag 23 maart kwamen zo'n 130 onderwijsprofessionals samen in Antwerpen om ervaringen rond STEM-onderwijs uit te wisselen. Tijdens meer dan 20 workshops konden leerkrachten proeven van hoe iSTEM te werk gaat.

23 maart 2022
Update: de Virtuele Infosessie staat nu online

De Virtuele Infosessie over iSTEM inkleuren van uitgeverij Van In staan nu online.

17 maart 2022
COOL in Brussel

Iedereen wil STEM. Ouders willen het. Eindtermen vragen het. Maar wat is STEM nu eigenlijk? In deze nascholing (georganiseerd door de cel iSTEM Inkleuren, samen met de partners van het STEM-steunpunt Brussel en de Vrije Universiteit Brussel) ondersteunen we leerkrachtenteams in de ontwikkeling van STEM-projecten met de COOL voor iSTEM methodologie. Tijdens de laatste sessie wisselen de verschillende teams hun projecten uit.

18 maart 2022
Onderzoek naar zelfregulerend leren - VUB

Help je graag het onderzoek naar zelfregulerend leren tijdens geïntegreerd STEM-onderwijs mee vooruit? Neem dan deel aan dit onderzoek!

1 / 1