Blog

Alle nieuwtjes over iSTEM

23 september 2022
Meer vrouwen in STEM

Volgens de STEM-monitor 2022 blijft het aandeel meisjes in STEM-richtingen op 32% steken. Positief is dat het aandeel meisjes dat daarna doorvloeit naar STEM-richtingen in het hoger onderwijs wel stijgt. Positieve evoluties dus maar er is nog veel werk aan de winkel.

19 september 2022
iSTEM-vorming "STEM-concepten, hoe begin je eraan?" op PXL

Vrijdag 2 september organiseerde de Associatie Universiteit-Hogeschool Limburg (AUHL) in samenwerking met Hogeschool PXL en de cel iSTEM Inkleuren de vorming "STEM-concepten, hoe begin je eraan?" Wat zijn STEM-concepten? Wat doe je ermee? Hoe breng je die in de lerarenopleiding? In een "coach the coach" workshop werden lerarenopleiders van het STEM-team van PXL-Education alvast geïnspireerd door de iSTEM coaches Marie-Paule Buyse (KU Leuven) en Els Knaepen (PXL-Education).

7 september 2022
STEMboost

STEMboost is een praktische STEM-wedstrijd voor leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs.

6 september 2022
Programma van de STEM-inspiratiedag in PXL staat online

Universiteit Hasselt, PXL-Education, de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg (AUHL) en Ontdek Techniektalent (provincie Limburg) heten je van harte welkom op onze vierde Inspiratiedag STEM.

1 september 2022
Een goede start

De cel iSTEM wenst iedereen in het onderwijs een goede start van het nieuwe schooljaar.

31 augustus 2022
Pop-up Museum voor Circulaire Economie

25-jarige opent museum over de circulaire economie

23 augustus 2022
i-Learn Teacher Design Team

Wil je in teamverband met andere leerkrachten digitaal lesmateriaal ontwikkelen om te gebruiken in je STEM-lessen? Schrijf je dan in voor één van onze Teacher Design Teams.

21 augustus 2022
Codefestival te Brussel!

Op maanag 10 oktober organiseert het Kenniscentrum Digisprong het CodeFestival te Brussel ter ere van het 10 jarig betaand van de EU-CodeWeek in 2022.

19 augustus 2022
InnoVET-ontmoetingsdag 21 september 2022

Sinds 2019 hebben heel wat scholen in het kader van InnoVET (Innovatie in Vocational Education and Training) innovatief lesmateriaal ontwikkeld. Daarmee kan je je als leerkracht in het arbeidsmarktgericht onderwijs verder professionaliseren. De thema’s die in die 3 schooljaren aan bod kwamen, zijn erg uiteenlopend, denk bijvoorbeeld aan: Virtual Reality, auto's, Internet of Things en zorg.

1 / 1