Blog

Alle nieuwtjes over iSTEM

26 januari 2023
iSTEM driedaagse in Kortrijk

Iedereen wil STEM. Ouders willen het. Eindtermen vragen het. Maar wat is STEM nu eigenlijk? STEM is interdisciplinair, inclusief, interactief en geïntegreerd. Daar heb je de vele ‘i’ van iSTEM: alle componenten S, T, E en M spelen samen. Nog belangrijker wordt dan de vraag ‘Hoe breng je STEM in de klas?’.

19 januari 2023
Workshop Aan wat voldoet een goed STEM project?

05 januari 2023
Gratis workshop van Mind- and makerspace

Vind je het fijn om met kinderen samen dingen te maken en te onderzoeken? Heb je zin om kinderen te begeleiden in buitenschoolse STEM-activiteiten? Welk soort aanpak gebruik je hierbij? En…wat wil STEM eigenlijk zeggen?

15 december 2022
Bekijk de STEMOOVie!

STEMOOV staat voor STEM, Onderzoekend, Ontwerpend, en Verbindend leren. Het STEMOOV model wordt ingezet om STEM-onderwijs van het kleuter tot het secundair vorm te geven. Het is een model dat uitgewerkt is door onze collega's van de AUHL.

8 december 2022
ONLINE - Bijeenkomst Lerend Netwerk KIKS

Het is de bedoeling om tijdens deze bijeenkomst ervaringen uit te wisselen over het werken met KIKS in de klas. Wie heeft wat al uitgeprobeerd? Wat zijn de ervaringen? Hoe zijn de leerpaden opgebouwd? We kunnen er eventuele noden ontdekken en u hebt de mogelijkheid om vragen te stellen. Wie kan inschrijven? Leerkrachten die reeds KIKS gebruiken of gebruikten in de klas, en leerkrachten die een eerste kennismaking met KIKS wensen. Organisatie: Dwengo vzw, UGent en iSTEM

8 december 2022
Studenten UHasselt maken STEM-projecten

Maak kennis met de STEM-projecten gemaakt de studenten van de Educatieve Master Wetenschappen en Technologie van UHasselt. Tijdens hun opleiding maken onze studenten in co-creatie met leerkrachten een STEM-project voor leerlingen secundair onderwijs. Ze werken een volledig project uit met materiaal voor de leerlingen, een evaluatietool en natuurlijk een handleiding voor leerkrachten.

1 december 2022
Posterbeurs studenten Educatieve Master KU Leuven

Op 15 december stellen de studenten van het vak Didaktiek Interdisciplinair Onderwijs in de Educatieve Master Wetenschap & Technologie aan de KU Leuven de resultaten van hun werk voor in een postersessie. Deze sessie gaat door in het Atrium van Groep T.

30 november 2022
Workshop Computationeel denken in jouw lessen en in STEM

Computationeel denken helpt om de digitale wereld te begrijpen. Complexe, maatschappelijk relevante problemen worden best aangepakt door interdisciplinaire STEM-teams. Deze nascholing toont je hoe je dit naar de klas brengt. De bedoeling is om jullie vertrouwd te maken met de basisideeën van computationeel denken en STEM-onderwijs, en vooral om jullie concreet op weg te helpen.

24 november 2022
Het internet van de dingen om je heen

Steeds meer toestellen zijn vandaag verbonden met elkaar via het internet. Elke leerling heeft in haar of zijn directe omgeving wel enkele toestellen en sensoren die deel uitmaken van het zogenaamde Internet of Things (IoT) die natuurlijk met elkaar moeten kunnen praten. Je leerlingen hebben er dus baat bij om te snappen hoe deze communicatie werkt. 

1 / 1