Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Blog

Filter op thema

Filter op thema
  • Alles
  • Inspiratie
  • Kalender
  • Uncategorized
  • Nieuws
  • Vacatures
  • Varia

Trefwoorden_specifiek

Trefwoorden_specifiek
In het kader van de internationale dag voor vrouwen in ICT organiseert Clusity samen met KdG Hogeschool (Antwerpen) op 17 april 2024 een interessante namiddag voor leerlingen uit de laatste graad secundair. Het doel is om die leerlingen, KdG studenten, en ICT-professionals samen te brengen rond het thema "Women in Tech".
Op 14 maart is het naar jaarlijkse gewoonte π-dag. Dit bekende getal blijft tot de verbeelding spreken, en dat heeft zeker iets te maken met het feit dat het overal blijft opduiken.
Onze maatschappij heeft nog steeds een prangende nood aan STEM profielen maar tegelijk blijft het moeilijk om de interesse bij veel jongeren hiervoor aan te wakkeren. iSTEM zet door een geïntegreerde aanpak expliciet in op de relevantie van STEM. Onlangs praatten iSTEM-leden Seppe Hermans en Peter Van Petegem in 'De Staat van ons Onderwijs' op Radio Centraal over het belang van STEM.
Het team van iSTEM staat dit jaar samen met onze collega's van STEM voor de Basis op de onderwijsbeurs SETT in Mechelen. Met al een eerste geslaagde dag achter de rug zijn we terug op post voor een tweede dag.
iSTEM heeft vorig jaar niet stilgezeten. Misschien was je erbij op één van onze nocturnes, of kwamen we je tegen op een workshop? Misschien hebben we samen met jou STEM-lesmateriaal ontwikkeld of kreeg je in de lerarenopleiding les van één van onze coaches? iSTEM doet heel wat. Ben je benieuwd wat we allemaal doen en wat we bereiken? Neem een kijkje in ons jaarverslag, dat onze activiteiten in 2023 bundelt.
iSTEM zal aanwezig zijn op de SETT beurs in Mechelen op 28 en 29 februari 2024. Jij toch ook?
DE STEM-ambassadeurs van RTC Oost-Vlaanderen krijgen begeleiding rond de STEM-componenten in hun technische vakken via iSTEM.
Een mooi samenwerking tussen iSTEM en het Excellentiefonds-project 'STEMpact' van VOKA!!
Emmaüs Aalter secundair organiseert mee het evenement Futre Education op 21 februari 2024. Op dit event worden ook enkele InnoVET-projecten voorgesteld. Heel wat leerkrachten zullen doorlopend live demonstreren tijdens workshops van 11 uur tot 14 uur. Daarnaast zullen vanaf 14 uur 5 topsprekers hun visie op het onderwijs van de toekomst voorstellen. Deelnemen kan gratis, maar vooraf registreren is nodig.
Onlangs verscheen een nieuwe project op iSTEM dat over muziek gaat. Dit STEM-project daagt leerlingen van de 2 de graad uit om zelf een muziekinstrument te bouwen zonder echte snaren. Geïnspireerd door enkele voorbeelden met lasers, gaan ze creatief aan de slag in hun ontwerp van laserharp. Ook verschillende concepten van computationeel denken komen aan bod. Net als onze andere projecten is STEMmige snaren een uitdagend interdisciplinair STEM-project.
Er is een lichte wijziging in de kalender van de iSTEM-nocturnes. Klik hier voor de geüpdatete agenda. Schrijf je snel in!
De eindejaarsperiode staat al weer voor de deur dus de iSTEM-coaches gaan er voor twee weken tussenuit. Ook voor leerkrachten staat een welverdiende rustperiode voor de deur. We zien jullie graag in januari terug!

pagination