Hoe gaan wij te werk?

Hoe kan je met ons werken?

Er zijn vele manieren om met ons samen te werken - alles hangt er vanaf wat het uitgangspunt is van de leerkrachten, het team, de school of de scholengemeenschap/groep. Afhankelijk van jullie vraag, kun je onze werking in vijf groepen splitsen, gaande van weinig intensief tot heel intensief en wederzijds versterkend.

 

 

Ongeacht waar je nu staat…

Ongeacht waar je naartoe wil…

… we helpen je graag verder!

Onze ondersteuning is gratis… en wat we leren, delen we!

Instapniveau

Ben je als leerkracht of als STEM-team op zoek naar afgewerkte projecten? Dan kan je op onze home-pagina een grote variatie aan afgewerkte projecten (soms inclusief de evaluatie) vinden die met leerkrachten werden ontwikkeld (en getest). Het materiaal is gratis bruikbaar mits het respecteren van de creative commons licentie (bronvermelding en geen winstbejag). 
Maar: het is heel belangrijk dat je het aanpast aan jouw context, jouw interesses, jouw leerlingen. Daarom is al het mateiaal beschikbaar in word-versie. Waak er wel over dat je didactische aanpak bewaart.

Als je enkel op zoek bent naar inspiratie, kan je er ook embryonale projectideeën vinden als je selecteert op "inspiratie".

Wil je je eigen STEM-materiaal ontwikkelen?

iSTEM-materiaal ontwikkelen hoeft niet ingewikkeld te zijn! Wij organiseren over heel Vlaanderen driedaagse bijscholingstrajecten waarin je als team de principes van de iSTEM-didactiek hands on leert toepassen op een eigen project. Parallel worden er een aantal miniworkshops gegeven die je kan volgen:

  • Evaluatie
  • Diversiteit
  • STEMOOV
  • STEM-concepten
  • Compuationeel denken
  • COOL-methodologie
  • ...

Het bijscholingsaanbod van de cel iSTEM Inkleuren bevat ook korte bijscholingen over allerhande STEM-gerelateerde onderwerpen.

iSTEM voor gevorderden

Heb je al een bijscholing bij ons gevolgd en zelf materiaal ontwikkeld waar je graag feedback op wilt. Of heb je een concrete vraag waarvoor je wat hulp kan gebruiken (evaluatie, taalversterkende acties, ...) Ook dat kan. Stuur gewoon een mailtje naar ons contact(at)istem.be of contacteer één van onze coaches die je persoonlijk kent.

Begeleiding op maat

Als je als school (of scholengemeenschap/groep) een begeleidingstraject wenst te doorlopen, gaat daar eerst een intakegesprek aan vooraf met alle betrokkenen, om de wederzijdse verwachtingen scherp te stellen. Doorgaans begint het traject met een startdag, gevolgd door maandelijkse virtuele werkvergaderingen van maximum twee uur. Het volledige traject neemt ongeveer een half jaar in beslag.

Samen grenzen verleggen

Het STEM-onderwijs evolueert snel. En opdat onze expertise zou meegroeien met die evolutie en maatschappelijk relevant blijft, zijn wij altijd op zoek naar leerkrachten of scholen die hun complementaire expertise mee inzetten om grenzen te verleggen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de projecten voor de basisopties van de eerste graad (i.s.m. KSLeuven), Design thinking i.s.m. St-Lievenscollege en Freinetmiddenschool Gent, Evaluatie,....

Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met de STEM-concepten en met Computationeel denken.