- October 26th, 2022
- Category: duurzaamheid, varia
Circulariteit en innovatie bij bereiding appel-druivenwijn
Hoe kunnen we de beste appeldruivenwijn maken op een duurzame manier?
Duurzaamheid
Circulariteit en innovatie bij bereiding appel-druivenwijn
Uitdaging:
Hoe kunnen we de beste appeldruivenwijn maken op een duurzame manier?

Het project Circulariteit en innovatie bij bereiding appel-druivenwijn
Projectfiche
De projectfiche Circulariteit en innovatie bij bereiding appel-druivenwijn geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project. Download de projectfiche hier.
Projecthighlight
Via geïntegreerd toepassen van leerstof uit verschillende vakken gaan leerlingen projectmatig, zelfstandig en onder begeleiding aan de slag om tot een aantal inzichten te komen. Volgens het principe van probleemoplossend denken en toepassen van STEM-didactiek laten we de leerlingen zelf meedenken en verantwoordelijkheid opnemen voor het laten slagen van een opgezet project. Op die manier verhogen we hun intrinsieke motivatie en het rendement van het leerproces. De inzet is om leerlingen aan te zetten meer circulair te denken. Hiervoor willen we werken rond de bereiding van appel-druivenwijn.
Projectdocumenten
Alle informatie over project Appeldruivenwijn is te vinden op deze website.
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA.
Geboeid door dit project?
In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom!
