• by:
  • May 8th, 2023
  • Category: Varia
Boccia

Boccia is een bal- en werpsport die lijkt op bowls en petanque en geschikt is voor sporters met zware motorische beperkingen. In categorie BC 3 hebben spelers een zware fysieke beperking.

Varia

Boccia

Uitdaging:
Win met je team een boccia-wedstrijd binnen de boccia categorie BC 3.


boccia


Boccia

Projectfiche

De projectfiche Boccia geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.

Download de projectfiche hier

 

Project highlight

Boccia is een bal- en werpsport die lijkt op bowls en petanque en geschikt is voor sporters met zware motorische beperkingen. In categorie BC 3 hebben spelers een zware fysieke beperking. Ze mogen hulpmiddelen gebruiken zoals een helling om de bal te spelen. Een assistent mag helpen, maar die moet met de rug naar het speelveld staan en hun ogen van het spel houden.(https://nl.wikipedia.org/wiki/Boccia_(sport)).
De leerlingen worden uitgedaagd om een helling en een lanceermechanisme te ontwerpen en te bouwen en een optimale spelstrategie te onderzoeken.

Projectdocumenten

De leerlingenbundel van Boccia in de klas kan je hier downloaden.  
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA.

Projectkenmerken

Projectkenmerken Boccia

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Aanverwante projecten


Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

iSTEM