• by: Dwengo - AI Op School
  • September 14th, 2021
  • Category: robotics
Chatbot

Leerlijn AI Op School

Robotics

Chatbot

Uitdaging:
Ontwerp, een kunstmatig intelligent systeem voor sentimentanalyse van reviews en/of ontwerp een chatbot. Chatbot

Projectfiche

De projectfiche Chatbot geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten die beschikbaar zijn.

Download de projectfiche hier.

Projecthighlight

Waar taal en technologie samenkomen, ontstaat het domein van Natural Language Processing (NLP). Mettechnieken uit machine learning kunnen we computers op een intelligente manier laten werken met taal.
We buigen ons over vragen als "Hoe kunnen we automatisch teksten begrijpen, vertalen en zelfsschrijven?", "Kan een computer emoties of ironie herkennen in een tekst?", en vooral "Hoe belangrijk zijndata?”. Leerlingen van de tweede en de derde graad secundair onderwijs krijgen inzicht in het domein NLPen zetten hun eerste stappen in de wereld van het programmeren met Python.

Projectdocumenten

Website met lesmateriaal:

https://www.aiopschool.be/chatbot/

Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA.

Projectkenmerken

Projectkenmerken Chatbot

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Leren ontwikkelen en van elkaar leren: de leersessies

“We have a dream! We have a team! En nu?” Wil jouw STEM-team leermateriaal ontwikkelen maar weten jullie niet goed waar te beginnen? Wil je graag leermateriaal van andere teams leren kennen om zelf toe te passen? Wil je weten hoe STEM nu écht werkt?

iSTEM lanceert leersessies waarop je met jouw team kan inschrijven. Meer info volgt binnenkort!

leersessies iSTEM
Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

iSTEM