• by:
  • July 12th, 2022
  • Category: duurzaamheid, energie, klimaat
De energietransitie

Weg van de fossiele brandstoffen, maar hoe?

Duurzaamheid - energie- klimaat

De energietransitie

Uitdaging:
Op welke manier kunnen we een transitienetwerk bouwen waarin we van fossiele brandstoffen kunnen overschakelen naar alternatieve energiebronnen?
(Met als ultiem doel fossiele brandstoffen volledig te vervangen.)


Energietransitie


Het project De energietransitie

Projectfiche

De De projectfiche 'De energietransitie' geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.

Download de projectfiche hier

Project highlight

Dit project daagt leerlingen uit om zelf een stroomkring te maken met waarin verschillende energiebronnen de spanning leveren. Fossiele brandstoffen worden gesimuleerd door spierkracht van de leerlingen, zonne-energie wordt toegevoegd via zonnepanelen, en windenergie via een (eerder gemaakte) windmolen.

Projectdocumenten

Alle documenten (o.a. projectfiche, projectinfo, lijst leerdoelen, subproblemen, lasercutter bestanden, materialen, planning, ...) zijn gebundeld in dit zip-bestand. Download hier het ganse pakket (zip-file).
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA.

Projectkenmerken

Projectkenmerken De energietransitie

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

iSTEM