• by:
  • June 7th, 2021
  • Category: mobiliteit, veiligheid
Fietsantibotssysteem

Veiliger fietsen met geluid

Mobiliteit - Veiligheid

Fietsantibotssysteem

Uitdaging:
Ontwerp en bouw een systeem dat het fietsen veiliger maakt door een geluid op te wekken als de fiets te dicht bij een ander voorwerp komt


Fietsantibotssysteem iStem


Het project Fietsantibotssysteem

Projectfiche

De projectfiche Fietsantibotssyteem geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.
Download de projectfiche hier.

Projecthighlights

Graag veilig naar school met de fiets? Ontwerp hier zelf een systeem dat jouw fietsrit veiliger maakt door het gevaar op een botsing te signaleren.

Projectdocumenten

Alle documenten (o.a. handleiding leerkracht, lijst eindtermen) hebben we in één pakket gebundeld; je kan die ook apart gebruiken. Download hier het ganse pakket (zip-file).
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA. 

Projectkenmerken

Projectkenmerken fietsantibotssysteem iSTEM

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Leren ontwikkelen en van elkaar leren: de leersessies

“We have a dream! We have a team! En nu?” Wil jouw STEM-team leermateriaal ontwikkelen maar weten jullie niet goed waar te beginnen? Wil je graag leermateriaal van andere teams leren kennen om zelf toe te passen? Wil je weten hoe STEM nu écht werkt?

iSTEM lanceert leersessies waarop je met jouw team kan inschrijven. Meer info volgt binnenkort!

leersessies iSTEM
Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

geboeid door project iSTEM