• by:
  • April 26th, 2023
  • Category: Varia
CSI - Inspector STEM

In dit project gaan de leerlingen op zoek naar de herkomst van stoffelijke overschotten die in de bergen gevonden werden.

Varia

CSI - Inspector STEM

Uitdaging:
Er zijn stoffelijke overschotten in de bergen gevonden. De politie is net ter plaatse en heeft het terrein afgebakend zodat geen waardevolle informatie verloren gaat. Jullie werken de komende weken in teams van 3 à 4 speurders en helpen de politie om dit forensisch onderzoek met al jullie wetenschappelijke kennis en onderzoeksvaardigheden tot een goed einde te brengen. We proberen gedurende deze lessenreeks te ontdekken wie of wat er gevonden werd, waar en wanneer het organisme gestorven is.


Inspector STEM


Inspector STEM

Projectfiche

De projectfiche 'Inspector STEM' geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.

Download de projectfiche hier

 

Project highlight

In dit STEM-project worden de leerlingen uitgedaagd om aan de hand van wetenschappelijke kennis en vaardigheden, de herkomst van stoffelijke overschotten te achterhalen.

Projectdocumenten

De documenten voor STEM-Inspector kan je hier downloaden.  
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA.

Projectkenmerken

Projectkenmerken Inspector STEM

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Aanverwante projecten


Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

iSTEM