• by:
  • July 12th, 2022
  • Category: cultuur, veiligheid, varia
Laseralarm

Omzeil de laserbeveiliging!

Cultuur - Veiligheid - Varia

Laseralarm

Uitdaging:
Ontwerp en bouw een apparaat/opstelling waarmee je het alarmsysteem kan omzeilen.


Laseralarm


Het project Laseralarm

Projectfiche

De projectfiche 'Laseralarm' geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.

Download de projectfiche hier

Project highlight

Dit project daagt leerlingen uit om zelf een optisch alarmsysteeem te omzeilen. Hierbij gaaan ze aan de slag met de wetten van de optica, lineaire vergelijkingen en goniometrie. Deze wiskundige oplossing implementeren ze in Excel als simulatie.

Projectdocumenten

Alle documenten (o.a. projectfiche, projectinfo, lijst leerdoelen, subproblemen, lasercutter bestanden, materialen, planning, ...) zijn gebundeld in dit zip-bestand. Download hier het ganse pakket (zip-file).
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA.

Projectkenmerken

Projectkenmerken Laseralarm

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

iSTEM