• by:
  • December 23rd, 2021
  • Category: cultuur
Muziek STEM-mig versterken

Leerlingen maken hun eigen versterker

Cultuur

Muziek STEM-mig versterken

Uitdaging:
Hoe kan je het geluid van je mobiele telefoon optimaliseren?


Muziek STEM-mig versterken


Muziek STEM-mig versterken

Projectfiche

De projectfiche Muziek STEM-mig versterken geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.

Download de projectfiche hier.

Project highlight

Dit project maakt deel uit van de volledige jaarplanning voor de basisoptie STEM-x. De leerlingen onderzoeken eerst een aantal eigenschappen van geluid.Ze verkennen ook hun eigen gehoorspectrum en leren wanneer en hoe ze zich moeten beschermen
tegen geluid. Tijdens hun onderzoek leren de leerlingen ruimer kijken en leggen ze telkens het verband met het geluid van hun eigen mobiele telefoon.
Met een solide wetenschappelijke achtergrondkennis kunnen ze dan een eigen versterkingsssysteem voor hun mobiele telefoon kiezen. Dit kan zowel een mechanische klankkast als een externe luidspreker zijn. Tenslotte ontwerpen en bouwen ze hun eigen versterkingssysteem.

Projectdocumenten

Alle documenten zijn voor de leerkracht gebundeld in één pakket en kan je hierals zip-file downloaden.
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA. 

Projectkenmerken

Projectkenmerken Muziek STEM-mig versterken

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Leren ontwikkelen en van elkaar leren: de leersessies

Tijdens de studiedag (i)STEM, what else - iSTEM-methodologie en uitgewerkte projecten op 23 maart 2022, is er een workshop rond dit project (ronde 4 - workshop 4.03), waarin de collega's van UCLL het project toelichten en jou praktische tips geven om met dit project aan de slag te gaan.

Alle informatie en inschrijvingen via CNO Antwerpen: 
www.uacno.be/21STM999

leersessies iSTEM
Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

iSTEM