• by:
  • October 13th, 2021
  • Category: cultuur
Stemmige muziek

Leerlingen maken een eigen beat

Cultuur

Stemmige muziek

Uitdaging:
Zwangere Guy heeft je hulp nodig: ontwerp en maak zelf een leuk instrument, waarmee je een beat kan maken die hij kan gebruiken bij zijn volgende track.


Stemmige muziek iStem


Het project Stemmige muziek

Projectfiche

De projectfiche Stemmige muziek geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.

Download de projectfiche hier.

Project highlight

Dit project maakt deel uit van de volledige jaarplanning voor de basisoptie STEM-techniek. De leerlingen verkennen het thema geluid en muziek om zelf een Taurom te bouwen (een samenwerking met De Notenboom) en daarna zelf een gitaar te ontwerpen en te maken met de lasercutter en 3D-printer. Ook de de submodules over materialen en over gereedschappen komen aan bod.

Projectdocumenten

De leerlingenbundel kan je hier downloaden.
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA. 

Projectkenmerken

Projectkenmerken stemmige muziek iSTEM

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Leren ontwikkelen en van elkaar leren: de leersessies

Tijdens de studiedag (i)STEM, what else - iSTEM-methodologie en uitgewerkte projecten op 23 maart 2022, is er een workshop rond dit project (ronde 2 - workshop 2.06), waarin Zino Boisdenghien en Jos Maes (De Notenboom) het project toelichten en jou praktische tips geven om met dit project aan de slag te gaan.

Alle informatie en inschrijvingen via CNO Antwerpen: 
www.uacno.be/21STM999

leersessies iSTEM
Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

iSTEM