• by: TalentenschoolTurnhout ism iSTEM Inkleuren
  • December 20th, 2022
  • Category: Varia
Superbellen blazen

Wat zou het allemaal inhouden om een automatische superbellenblazer te bouwen? We dagen jullie uit om de grootste superbellen te blazen!

ontwerpen en onderzoeken

Superbellen blazen

Uitdaging:
Wat zou het allemaal inhouden om een automatische superbellenblazer te bouwen? We dagen jullie uit om de grootste superbellen te blazen!


karolina grabowska www.pexels.com


Het project Superbellen blazen

Projectfiche

De projectfiche Superbellen blazen geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project. Download de projectfiche hier.

Projecthighlight

Op het eerste zicht is bellenblazen niets meer dan een kinderspel, maar als STEM-project is het uitdagender dan het lijkt.
Onderzoekend- en ontwerpen leren staan centraal in dit project. De leerlingen gaan eerst op onderzoek naar het beste zeepsop. Ze ontdekken de werking van oppervlaktespanning en achterhalen waarom zeepbellen rond zijn. In een tweede deel ontwerpen de leerlingen een machine om de zeepbellen automatisch te blazen. Elk onderdeel wordt afzonderlijk bekeken om te optimaliseren. Uiteindelijk worden de onderdelen ge-3Dprint en op plaat gemonteerd met behulp van lasercutting.

Projectdocumenten

Alle informatie over project Superbellen Blazen kan je hier downloaden.
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA.

Projectkenmerken

Projectkenmerken Superbellen Blazen

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

geboeid door project iSTEM