• by:
  • June 3rd, 2021
  • Category: energie
Van ’t één komt ‘t ander

Ketttingreactie in de praktijk

Energie

Van ’t één komt ‘t ander

Uitdaging:
Ontwerp en bouw een kettingreactie waarin een aantal concepten uit Natuurwetenschappen en Techniek worden toegepast, al dan niet op een onderzoeksmatige manier. 


Van 't één komt 't ander iStem


Het project Van ’t één komt ‘t ander

Projectfiche

De projectfiche Van ’t één komt ‘t ander geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.

Download de projectfiche hier.

Project highlight

Dit project maakt deel uit van de volledige jaarplanning voor de basisopties STEM-x. Erg creatief en vol energie, interessante fenomenen en speciale effecten. Hier worden de handen uit de mouwen gestoken en komen veel leerkansen voor waar leerlingen later op verder kunnen bouwen. Inclusief evaluatie- en oriëntatietips.

Projectdocumenten

Alle documenten (o.a. handleiding leerkracht, lijst eindtermen) hebben we in één pakket gebundeld; je kan die ook apart gebruiken. Download hier het ganse pakket (zip-file).
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA. 

Projectkenmerken

Projectkenmerken Van ’t één komt ‘t ander iSTEM

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Leren ontwikkelen en van elkaar leren: de leersessies

Tijdens de studiedag (i)STEM, what else - iSTEM-methodologie en uitgewerkte projecten op 23 maart 2022, is er een workshop rond dit project (ronde 3 - workshop 3.05), waarin een iSTEM-coach en een leerkracht het project toelichten en jou praktische tips geven om met dit project aan de slag te gaan.

Alle informatie en inschrijvingen via CNO Antwerpen: 
www.uacno.be/21STM999

Leren ontwikkelen en van elkaar leren: de leersessies

Het lesmateriaal dat met ondersteuning van de cel iSTEM Inkleuren wordt ontwikkeld, mag gebruikt worden onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA. Lieselot vertelt hoe zij met het materiaal aan de slag is gegaan om het aan te passen aan de context van haar klas.

Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

iSTEM