• by:
  • July 12th, 2022
  • Category: duurzaamheid, energie, klimaat
Waterzuivering

Microplastics uit je kledij?

Duurzaamheid - energie- klimaat

Waterzuivering

Uitdaging:
Door kledij te wassen, dragen wij bij tot de 'plastic soup'. Onderzoek hoe en in welke mate wij van thuis uit bijdragen tot de plastic soep en ontwerp een systeem om onze bijdrage te verminderen?


Waterzuivering


Het project Waterzuivering

Projectfiche

De projectfiche 'Waterzuivering' geeft een totaaloverzicht van de structuur van het project alsook de belangrijkste kenmerken zoals doelgroep en uitdaging. Het bevat een overzicht van alle aparte documenten binnen het project.

Download de projectfiche hier

Project highlight

Dit project daagt leerlingen uit om hun bijdrage aan de 'plastic soup' te verminderen, specifiek rond het wassen van kledij wat resulteert in microplastics in het afvalwater. Verschillende scheidingstechnieken komen hier aan bod om een oplossing te realiseren en er wordt een visdissectie gedaan om echte microplastics te onderzoeken!

Projectdocumenten

Alle documenten (o.a. projectfiche, projectinfo, lijst leerdoelen, subproblemen, lasercutter bestanden, materialen, planning, ...) zijn gebundeld in dit zip-bestand. Download hier het ganse pakket (zip-file).
Te gebruiken onder de gebruikerslicentie: Creative Commons BY, NC, SA.

Projectkenmerken

Projectkenmerken Waterzuivering

Lees hier wat deze kenmerken betekenen.

Afwerkingsgraad

afwerkingsgraad istem

Lees hier wat dit betekent.


Geboeid door dit project?

In die mate dat je nog meer wilt weten over zaken als leerlingenbegeleiding of evaluatie? Of inspirerende tips of zelfs mogelijke valkuilen? Stuur een mailtje naar contact(at)istem.be en we brengen je in direct contact met de STEM-leerkracht(en) die de auteur(s) is/zijn van dit project. Verzoeken hiervoor zijn altijd van harte welkom! 

iSTEM