Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

XR in de klas

Inhoud

Wil je met je leerlingen een ruimtereis maken, wil je met je eigen ogen zien hoe wolken gevormd worden of wil je een kijkje nemen in het lichaam en het hart zien kloppen?

Dankzij XR technologie kan dat allemaal. Ook voor jouw les kan het gebruik maken van immersieve technologieën een echte meerwaarde betekenen. Denk bijvoorbeeld hoe leerstof over onzichtbare zaken heel abstract kan zijn voor leerlingen. Via (gedeeltelijke) immersie kan je dit visualiseren.

Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden en het XR- gamma wordt steeds groter. Tijdens deze workshop kom je in aanraking met verschillende vormen van XR en immersie. Je leert hoe deze technologie kan ingezet worden bij (jonge) kinderen. Waar zijn kansen om deze technologie binnen te brengen in jouw klaspraktijk en welke valkuilen leren we uit onderzoek. We sluiten af met een beleving zodat de deelnemers ook de immersie kunnen ervaren en enkele mogelijkheden kunnen verkennen.

Je leert verschillende XR technologiën kennen en beleven. Je leert de toestellen bedienen en wat noodzakelijk is voor een geslaagde beleving met je leerlingen.

Praktische informatie

Doelgroep: LO2, LO3, SO1, SO2, SO3, Directies
Lokaal: XR-zone Cocon

Lesgevers:

logo stem voor de basis

STEMDAG 2024

Samenwerken inspireert

4 december in Brugge

Diversiteitshulp