Jouw partner voor STEM in het secundair onderwijs

Wedstrijd Sociale robot - Nascholing voor begeleidende leerkrachten

Met financiering van het Excellentiefonds organiseert Dwengo in het schooljaar 2024-2025 een ‘Sociale robot’-wedstrijd voor leerlingen van de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs. De wedstrijd is gratis en staat open voor alle leerlingen uit A- en B-stroom en uit alle aso-, tso- en bso-richtingen. Ook het robotpakket wordt via de respectievelijke onderwijskoepel gratis ter beschikking gesteld van de school.

Praktische informatie

Datum: 25/10/2024

van 09:00

Doelgroep: Leerkrachten van 1e en 2e graad die met hun leerlingen deelnemen aan de ‘sociale robot’-wedstrijd van Dwengo.

Lesgevers:

Met financiering van het Excellentiefonds organiseert Dwengo in het schooljaar 2024-2025 een ‘Sociale robot’-wedstrijd voor leerlingen van de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs. De wedstrijd is gratis en staat open voor alle leerlingen uit A- en B-stroom en uit alle aso-, tso- en bso-richtingen. Ook het robotpakket wordt via de respectievelijke onderwijskoepel gratis ter beschikking gesteld van de school.

De wedstrijd wil graag de samenwerking tussen sociale en technisch-wetenschappelijke richtingen aanmoedigen. Daarom worden niet enkel de technische eigenschappen van de robot meegenomen in de eindevaluatie maar leggen we ook de nadruk op het maatschappelijk probleem dat de leerlingen met hun robot proberen op te lossen.

Ook leerkrachten laten we niet in de kou staan. Om je leerlingen succesvol te begeleiden tijdens hun deelname aan de wedstrijd, organiseren we met Dwengo deze nascholing waarin je leert werken met de robotkit en kennismaakt met de verschillende aspecten en leerinhouden van het project. Daarnaast is een waaier aan gratis lesmateriaal beschikbaar op dwengo.org/socialerobot.

Prijs: Gratis voor deelnemers aan de wedstrijd.

Organisatie: Dwengo

Deze nascholing wordt herhaald op 21 januari in Gent en op 23 januari in Hasselt.

Ontdek de iSTEM-Workshops

Uit ervaring weten we dat een aantal thema’s binnen STEM-onderwijs voor vele leerkrachten een uitdaging blijven. In een reeks van hands-on workshops van een halve dag gaan we dieper in op deze thema’s en bieden we leerkrachten de nodige handvaten om hun STEM-expertise nog te verbeteren. 

Bekijk hier alle workshops in de agenda:

logo stem voor de basis

STEMDAG 2024

Samenwerken inspireert

4 december in Brugge

Diversiteitshulp