Vorming

Blijf op de hoogte. Blijf geïnspireerd.

20 januari 2022
STEM inspiratie met het Archief van het Onderwijs

Wist je dat het Archief voor het onderwijs audiovisuele collecties en fragmenten biedt voor elke sleutelcompetentie van het secundair onderwijs? Ontdek hier hun aanbod voor Wiskunde, wetenschappen, technologie en STEM.

20 december 2021
(i)STEM, what else? - iSTEM-methodologie en uitgewerkte projecten

De nieuwe datum voor onze uitgestelde themadag ligt vast op 23 maart 2022. Je kan alle informatie over het programma en de registratie vinden op de website van CNO Antwerpen: www.uacno.be/21STM999. De voorbije jaren heeft de cel iSTEM Inkleuren samen met vele leerkrachten de resultaten van academisch onderzoek rond geïntegreerd STEM-onderwijs vertaald naar de concrete klascontext. Dit heeft geresulteerd in inzetbaar lesmateriaal voor secundair onderwijs. Bovendien heeft het voortschrijdend inzicht een operationele aanpak opgeleverd die leerkrachten en directies verder kan ondersteunen bij de uitrol van de nieuwe eindtermen van tweede en derde graad. Op deze themadag wordt via workshops en een postersessie het materiaal verspreid bij een zo groot mogelijke doelgroep om STEM-leerkrachten en directies optimaal te ondersteunen. Iedereen welkom Alle informatie en inschrijvingen via CNO Antwerpen: www.uacno.be/21STM999.

14 december 2021
Nu ook iSTEM inkleuren met de i van inclusief!

Vanaf nu kan je op de iSTEM-website ook terecht voor diversiteits-sensitieve designtips om je STEM-materialen inclusiever te ontwerpen en zo toegankelijk mogelijk te maken voor al je leerlingen!

vorming iSTEM

Altijd boeiend

Een praktische training in iSTEM-didactiek? Een leersessie over hoe een school een STEM-project succesvol in de praktijk heeft omgezet? Interessante literatuurtips of berichtgeving over de nieuwste STEM ontwikkelingen in Vlaanderen of in het buitenland? 

Ga regelmatig in onze rubriek Vorming je licht opsteken en hou de uitnodigingen voor leersessies op de projectpagina’s in het oog. Altijd boeiend, altijd leerrijk! 

Leersessies door mensen uit de STEM-praktijk

Regelmatig organiseren we leersessies in samenwerking met CNO, een partnerorganisatie die gespecialiseerd is in het aanbieden van bijscholingen voor leerkrachten. Hiervoor wordt vanuit CNO een vergoeding gevraagd. 

Daarnaast staan we open om voor een beperkt publiek (bv een scholengroep of andere organisatie) een gratis training te organiseren. We bieden 2 soorten opleidingen aan: 

  • een cursus COOL voor iSTEM waar we lerarenteams coachen om zelf iSTEM-leermateriaal te ontwikkelen;
  • inhoudelijke bijscholingen waar de focus ligt op het delen van en informeren rond bestaande projecten. M.a.w. we organiseren afgewerkte projecten of thematische bijscholingen om geïnteresseerde leerkrachten te laten kennismaken met een of meerdere projecten, of hen te informeren rond een bepaald thema zoals bv. evaluatie. 


Meer weten? Stuur gerust een mailtje naar contact(at)istem.be 

Leersessies uit de praktijk - iSTEM
Er valt heel wat te ontdekken