Vorming

Blijf op de hoogte. Blijf geïnspireerd.

vorming iSTEM

Altijd boeiend

Een praktische training in iSTEM-didactiek? Een leersessie over hoe een school een STEM-project succesvol in de praktijk heeft omgezet? Interessante literatuurtips of berichtgeving over de nieuwste STEM ontwikkelingen in Vlaanderen of in het buitenland? 

Ga regelmatig in onze rubriek Vorming je licht opsteken en hou de uitnodigingen voor leersessies op de projectpagina’s in het oog. Altijd boeiend, altijd leerrijk! 

Leersessies door mensen uit de STEM-praktijk

Regelmatig organiseren we leersessies in samenwerking met CNO, een partnerorganisatie die gespecialiseerd is in het aanbieden van bijscholingen voor leerkrachten. Hiervoor wordt vanuit CNO een vergoeding gevraagd. 

Daarnaast staan we open om voor een beperkt publiek (bv een scholengroep of andere organisatie) een gratis training te organiseren. We bieden 2 soorten opleidingen aan: 

  • een cursus COOL voor iSTEM waar we lerarenteams coachen om zelf iSTEM-leermateriaal te ontwikkelen;
  • inhoudelijke bijscholingen waar de focus ligt op het delen van en informeren rond bestaande projecten. M.a.w. we organiseren afgewerkte projecten of thematische bijscholingen om geïnteresseerde leerkrachten te laten kennismaken met een of meerdere projecten, of hen te informeren rond een bepaald thema zoals bv. evaluatie. 


Meer weten? Stuur gerust een mailtje naar contact(at)istem.be 

Leersessies uit de praktijk - iSTEM
Er valt heel wat te ontdekken